IoT/M2M en de Zorg
The right business analytics tool will save you tons of hours and lots of money. Moreover, you can use it to focus on your company’s future!
business analytics tools
2959
post-template-default,single,single-post,postid-2959,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

IoT/M2M en de Zorg

Langzaam maar zeker begint de ‘Big Data revolutie’ zijn tentakels te spreiden en impact te tonen over een groot aantal branches. Zo ook in de gezondheidszorg, waar real-time visualisaties en datastreams van allerhande sensoren, RFID-tags en andere hardware meer en meer informatie en uiteindelijk inzicht moeten bieden. Hoe kan de sector deze kansen optimaal nutten?

De toenemende interactie tussen mens, proces en product.

Steeds meer datatypes van allerhande hardware, sensoren of camera’s komen ter beschikking terwijl het proces nog in beweging is.

Een intelligent netwerk moet er vervolgens voor zorgen dat deze informatie gecombineerd kan worden met unieke contextuele informatie, zoals lokatie, identiteit en fysieke aanwezigheid.  Deze vernieuwde inzichten moeten leiden tot betere beslissingen en verbeterde service.

Wanneer we kijken naar de steeds meer toenemende kosten in de gezondheidszorg is het voor de zorgverleners geen overbodige luxe zich op deze manier te verdiepen in de mogelijkheden. Zo zou men M2M (Machine-to-Machine) techniek kunnen inzetten om patiënten op afstand te monitoren.

Het zorgt niet alleen voor het terugbrengen van het aantal kostbare herhaalbezoeken, ook bij patiënten die niet zo makkelijk op regelmatige basis naar dokter of ziekenhuis kunnen komen wordt op deze manier de vinger aan de pols gehouden.

Een andere toepassing is het direct verzenden van data vanuit de monitors in een ambulance naar de computers van de spoedeisende hulp, terwijl de patiënt nog vervoerd wordt. Andere toepassingen die Data in Motion’ zijn telehealth (het monitoren van patiënten in hun thuisomgeving), telecare (diverse apparaten en sensoren geven een alarm wanneer iemand valt) en telecounseling, waarbij een arts op afstand een consult kan geven.

Wilt u meer informatie over M2M en de Zorg? Neem dan contact met ons op.

Ontdek hoe Internet of Things uw business kan veranderen!

Neem voor meer informatie contact op met uw Accountmanager of neem contact op via 088-0700800 of info@newlinemobile.nl.