Durf groot te denken met Internet of Things! - New Line
2824
post-template-default,single,single-post,postid-2824,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Durf groot te denken met Internet of Things!

Durf groot te denken met IoT think big start small move fast

Durf groot te denken met Internet of Things!

Veel bedrijven staan voor de uitdaging om hun service omhoog te brengen, hun omzet te laten groeien en hun kosten te verlagen. Internet of Things (IoT) helpt hierbij. IoT is een oplossing waarbij slimme verbindingen worden gemaakt tussen sensoren, apparaten en mensen. Dankzij die verbindingen vindt communicatie plaats en wordt data gegenereerd: waardevolle informatie waarmee processen slimmer, sneller en efficiënter kunnen worden ingericht. New Line en KPN maken IoT mogelijk met betrouwbare, veilige connectiviteit en datamanagementservices. We verbinden via techniek, helpen om de verkregen data nog slimmer in te zetten en we verbinden de juiste personen aan de juiste bedrijven. Zo helpen we mee aan een slimmere wereld en verbeteren we de kwaliteit van leven.

In de afgelopen jaren heeft Internet of Things zich spectaculair ontwikkeld. Door de komst van IoT verandert de manier waarop bedrijven producten aanbieden. Bedrijven zien de mogelijkheden om objecten smart te maken. Intelligente IoT-toepassingen zorgen zo voor extra waarde, waardoor een bedrijf aanvullende diensten kan leveren aan klanten. Zo ontstaat een nieuw verdien- model. En wordt iedere industrie intelligent: van slimme gezondheidszorg tot smart transport en logistiek. Dankzij IoT optimaliseren bedrijfsprocessen: ze verlopen niet alleen efficiënter, maar worden ook voordeliger, veiliger en productiever. New Line en KPN helpen u graag om die groei te bereiken. Met betrouwbare connectiviteit. Door de juiste partners te vinden voor de benodigde smart devices. En met consultancy gedurende het hele IoT-proces. Zodat verkregen data optimaal worden benut voor de processen van de organisatie. Die drie-eenheid – smart devices, connectiviteit en datamanagement –brengen wij graag voor u samen. De mogelijkheden van IoT zijn eindeloos

PRECIES WETEN HOE VER JE MOET HARDLOPEN Bekende voorbeelden van IoT-toepassingen die zich richten op consumenten bestaan al langer. Neem bijvoorbeeld “Smart-Home”: een slimme thermostaat of een slimme deurbel. Sport-apps op smartphones houden precies bij hoeveel stappen iemand per dag zet en hoeveel calorieën daarbij worden verbrand. En de weegschaal registreert hoeveel kilo diegene bijvoorbeeld is ­aangekomen, waardoor dezelfde sport-app weer weet hoeveel kilometer hij of zij moet hardlopen om dit te verbranden. Dezelfde toepassingen zijn mogelijk voor de zakelijke markt. Door alles met iedereen te verbinden ontstaan data. Deze gegevens worden waardevol wanneer ze goed geanalyseerd en nuttig ingezet worden. Durf groot te denken met Internet of Things!

VAN DAGELIJKSE VASTE RONDE NAAR GERICHT RIJDEN Een afvalinzamelingsbedrijf heeft vele vrachtwagens die diverse vaste ophaalroutes rijden. Alle afvalcontainers worden stuk voor stuk geleegd, zonder dat bekend is of de container ook daadwerkelijk vol is. Wanneer we deze containers smart maken door ze via sensoren te verbinden met het internet, biedt dat veel voordelen. Dankzij de sensoren is de status van de containers te meten. Wanneer deze data vervolgens real time worden uitgelezen, kan worden geanticipeerd op de status van de containers voordat de vrachtwagens gaan rijden. Zijn 5 van de 10 containers slechts halfvol? Dan worden deze overgeslagen. De route wordt korter, waardoor de chauffeur en bijrijder voldoende ruimte in hun planning krijgen om nóg een route te rijden. Dit specifieke bedrijfsproces wordt op deze manier efficiënter. Dat bespaart de organisatie op financieel en personeel gebied, en verhoogt de productiviteit.

MEER INZICHT IN TRANSPORT EN LOGISTIEK Pakketdienst X beschikt over een groot wagenpark. Continu zijn auto’s met pakketjes op weg naar klanten. Wanneer al deze wagens verbonden zijn met internet en real time worden uitgelezen op het hoofdkantoor, levert dat veel informatie op. Zo is bijvoorbeeld live te zien wie zich waar bevindt, hoe lang iemand al op weg is en hoeveel pakketjes er nog bezorgd moeten worden. Met deze gegevens wordt vervolgens gestuurd op resultaten. Bovendien wordt direct gemeten hoeveel CO2 een voertuig uitstoot: nuttige informatie voor de organisatiedoelstellingen als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen.

IOT VERRASSEND TOEGEPAST IN DE INDUSTRIE Ook voor de industrie zijn er talloze toepassingen te bedenken. Een voorbeeld: een staalleverancier levert talloze industriële onderdelen aan diverse producenten. Diezelfde leverancier besluit om aan de slag te gaan met IoT. Zo rust het bedrijf vanaf nu ieder product uit met een sensor die vanaf afstand uitgelezen wordt. Een handeling die voor een compleet nieuw verdienmodel van de leverancier zorgt. De sensoren zijn in staat allerlei condities zoals trillingen en luchtkwaliteit te meten. Door deze gegevens te analyseren, ontstaan er slimmere processen. Denk aan slimmere inkoop of efficiëntere leveringen. Machtige informatie met veel potentie. Onderhoud hoeft niet langer periodiek te worden uitgevoerd, maar is nu mogelijk op basis van voorspellingen. Zo wordt de staalleverancier ook onderhoudsdienstverlener, dankzij de mogelijkheden van IoT. Een uitbreiding van de business, met omzetgroei in het vooruitzicht.

ZO VER ALS UW FANTASIE REIKT Afvalverwerkers, staalleveranciers, vrachtwagenbouwers, schoonmaakbedrijven, bierproducenten, bloemen­ telers: in ieder bedrijf en in elke sector is een toepassing voor Internet of Things te bedenken. Wat dat betreft is alles mogelijk. Dus durf groot te denken, dan zijn er ook grootse dingen mogelijk. En natuurlijk hoeft u dat niet alleen te doen. New Line en KPN helpen u daar graag bij.

New Line en KPN zijn uw betrouwbare partners en hebben een breed arsenaal aan IoT-verbindingen en diensten waarmee we ervoor zorgen dat uw bedrijfsmiddelen worden verbonden met internet. De toegevoegde waarde van New Line en KPN zit in de combinatie van een sensor of smart device (Hardware), onze betrouwbare en veelzijdige connectiviteit en data­ management en analytics. Om deze combinatie mogelijk te maken, wordt gewerkt met strategische partners die specifieke oplossingen ontwikkelen: productontwikkelaars, ­businesspartners, system integrators, device managers en softwareapplicatieontwikkelaars. Want voor al onze klanten zoeken wij de beste match met deze partners. Zodat we samen komen tot de slimste IoT-oplossing, voor u op maat gemaakt. En we realiseren meer dan alleen de fysieke verbinding. Ook hosting en dataopslag zijn bij ons mogelijk, met de daarbij benodigde dataservices. Daarnaast leveren New Line en KPN consultancy in de hele keten – van digitale service tot de fysieke ‘things’. We zijn er dus niet alleen op technisch vlak, maar verbinden ook mensen en bedrijven met elkaar om Internet of Things werkelijkheid te maken.

AAN DE SLAG! Met IoT willen New Line en KPN de kwaliteit van leven verbeteren. Om dat te realiseren, zijn intelligente oplossingen nodig. Oplossingen die ontstaan door vindingrijk naar de wereld te kijken – naar mogelijkheden, samenwerkingen en verbindingen. Zo dragen New Line en KPN bij aan een slimmer Nederland. Bent u geïnspireerd geraakt om samen met ons in uw organisatie aan de slag te gaan met IoT? Dan nodigen wij u uit om onze samenwerking te starten met een IoT-workshop. Dit is een gezamenlijke werksessie waarin we ideeën genereren. Het doel? Samen met u komen tot een waardevolle concrete IoT-toepassing die perfect past bij uw business. Vervolgens zoeken wij de juiste partners om dit daadwerkelijk te realiseren binnen uw organisatie.

Durf groot te denken met Internet of Things. Alles en iedereen verbonden Internet of Things brengt u:

  • Nieuwe verdienmodellen
  • Slimme bedrijfsprocessen
  • Betrouwbare en veilige connectiviteit
  • Mogelijkheden om productiviteit te verhogen

 

Gratis test-kit, informatie of contact: www.newlinemobile.nl